Utvisningsdrama när Kungälv tappade femmålsledning

Uppdaterad
Publicerad

Kungälv var nere i tre utespelare när laget tappade en femmålsledning i västderbyt mot Heid i SHE.

Efter stor dramatik slutade matchen 23-23.

– Det är lite surt att vi inte får två poäng, säger Kungälvs Mia Lagumdzija som trots allt räddade en poäng med tolv sekunder kvar.

Det såg ut som om Amanda Borgström avgjort för Kungälv när hon lobbade in 19-14, då återstod mindre än 14 minuter. Kungälv hade vänt 7-10 mot gästande Heid.

Men tre utvisningar i tät följd i slutskedet gjorde att Heid kunde närma sig. När den förra Kungälvsspelaren Rebecka Karlsson, vald till Heids bästa spelare, reducerade till 22-20 på straff var det bara tre utespelare för Kungälv på planen medan Heid hade sex. Även vid 22-21 och 22-22 var Kungälv reducerat. När Heid fick straffen vid 22-21 blev Linnea Rundberg så upprörd att hon hoppade hårt i golvet och sedan vek sig med våldsamma knäsmärtor och fick behandling liggande på golvet. 

– Det är där vi förlorar matchen på de tre onödiga utvisningarna. Det är klart att de gör mål där, säger Kungälvs Mia Lagumdzija till SVT Sport.

Rebecka Karlsson nära sänka sina gamla klubbkamrater

Rebecka Karlsson var på vippen att bli matchvinnare mot sina gamla lagkamrater när hon satte 22-23 med 38 sekunder kvar men Maja Fredén fixade en straff åt hemmalaget med tolv sekunder kvar. Heids tränare Christer Karlsson blev så upprörd att ett gult kort åkte fram.

Hela hallen höll andan när Mia Lagumdzija steg fram och via golvet kastade bollen i mål för 23-23.

– Det var lite nervöst när jag gick fram men jag försökte inte att tänka så mycket, säger Lagumdzija.

Säsongsdebutant gjorde mål direkt

I samband med en Heid-timeout i början av andra halvlek vid 14-11 plockade Towe Andersson av sig överdragskläderna och gjorde debut för säsongen.

Hon satte avtryck direkt och från linjen tryckte Andersson in reduceringen 14-12 och fick en personlig drömstart i sitt inhopp, hennes enda mål i matchen.

Lagen möts igen på tisdag – då med Heid som hemmalag.

– Det känns skönt att få möta dem så snart igen. Jag tycker att vi var det bättre laget långa stunder i dag och förtjänade att vinna. Vi ska ta revansch, lovar Lagumdzija.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.