Niclas Ekberg vann Champions League med Kiel. Foto: TT.

Niclas Ekberg vann Champions League med Kiel

Uppdaterad
Publicerad

Hjälte i semifinalen – målbäst i Kiel i finalen.

Niclas Ekberg glänste när tyskarna tog sin första Champions League-titel på åtta år.

Det blev 33-28 mot Barcelona.

Senast Kiel vann Champions League var det med en viss Kim Andersson i laget. Den svenske storskytten var bäst på plan i finalen mot Atlético Madrid 2012 med sju mål.

Några månader senare anslöt Niclas Ekberg till laget.

Visade vägen

Och nu – åtta år senare – har även högersexan fått vinna den främsta handbollsturneringen för klubblag i världen.

Ekberg, som blev hjälte i semifinalen mot Veszprem så sent som i går, visade vägen även i semifinalen och tryckte in sex mål i första halvlek. Det bidrog till att Kiel hade 19-16 i paus.

Andra halvlek blev jämnare, men Kiel, som också har svenske Oskar Sunnefeldt i laget, lyckades hålla avståndet och ta sin fjärde CL-titel i klubbens historia.

Niclas Ekberg, 32, blev målbäst i Kiel med åtta fullträffar, varav sex på straff. Efter slutsignalen utbröt vilt firande på golvet i Köln och Ekberg sträckte nävarna i skyn.

Tackat nej till VM

Den svenske landslagsstjärnan har tagit OS- och EM-silver med Sverige och gjort 718 mål i landslagströjan, men tyvärr för den svenska publiken så har han tackat nej till VM i Egypten i januari på grund av coronasituationen i världen.

Tidigare under kvällen förlorade Andreas Nilsson och hans Veszprem matchen om tredje plats mot PSG med 26-31. Inte heller Andreas Nilsson ska spela VM.

KLIPP: Därför blev Gulldén Sveriges största stjärna – reportage (20 dec 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.