Lugis Fredrik Olsson laddar för skott. Foto: Bildbyrån

Lugi vann med uddamålet borta mot Alingsås

Lugi såg uträknat ut borta mot Alingsås med ett fyramålsunderläge i halvtid.

Men med en kämpainsats segade sig laget ikapp och förbi och vann till slut med 24-23.

– Jag har inget bra svar på att vi har börjat vinna mycket nu, säger Carl Möllerström till Sportkanalen. Vi spelar mer strukturerat och jobbar på lugnt och metodiskt.

De bägge målvakterna, Anton Hagvall i Alingsås och Simon Sejr i Lugi, startade mycket övertygande med flera fina räddningar.

Lagen följdes åt till 6-6 då Alingsås tog över taktpinnen och gick fram till 10-6 genom att kontra framgångsrikt och tvinga Lugi till dåliga avslut.

I halvtid hade Alingsås en 13-9-ledning mycket tack vare målvakten Anton Hagvall som hade en räddningsprocent på 65. I Lugi inledde Simon Sejr starkt men blev allt oftare överlistad och byttes ut mot Victor Hedberg i slutfasen.

Såg säkert ut

I andra halvlek såg Alingsås ut att kunna gå ifrån och säkra segern ganska kontrollerat. Men Lugi spelade upp sig och kom till bättre avslut och närmade sig i målprotokollet och lyckades reducera till 15-16. Sen gjorde lagen i stort sett vartannat mål och när det återstod sju minuter var det helt jämnt 20-20.

Alingsås drabbades i den andra halvleken av ett avgörande avbräck då målvakten Anton Hagvall fick en boll i ansiktet och byttes ut mot Gustav Skagerling som inte höll lika god klass.

Lugi tog över

När det återstod 6.30 tog Lugi ledningen för första gången sen tidigt i matchen genom Fredrik Olsson. Sista fem var det så Lugi som hade övertaget och Alingsås som jagade kvittering.

Och sista minuten blev dramatisk. Lugi tog timeout med 52 sekunder kvar i ett 24-23-läge och bollinnehav. Och trots att man tappade bollen onödigt till Alingsås så lyckades gästerna rida ut stormen.

Lugi vann tack vare en kombination av noggrannt spel med få tekniska fel och att Alingsås ”omöjliga” målvakt Anton Hagvall (59 räddningsprocent) tvingades utgå.

Alingsås tränare var besviken efter matchen.

– Vi bränner flera fina lägen som vi inte brukar missa.

KLIPP: Alingsås skrällde i Europaspelet (24 november 2020)

Alingsås-Lugi

Mål, Alingsås: Andreas Lang 5, William Andersson Moberg 4, Benjamin Helander 3, Aron Dagur Pålsson 3, Samuel Lindberg 2, Jacob Lundahl 2, Daniel Blomgren. Lugi: Carl Möllerström 6, Isak Persson 4, Karl Wallinius 4, Axel Andersson 3, Fredrik Olsson 3, Albin Carlsson 2, Tho Überlacker, Hugo Forsberg