Adam Nyfjäll och Markus Olsson firar mål mot Lugi. Foto: Bildbyrån.

Kristianstad tog sjunde raka segern

Kristianstad har inlett handbollsligan strålande.

På fredagskvällen krossade man ligafyran Lugi med 38-24.

Det gör att Kristianstad har maximala fjorton poäng efter sju ligamatcher.

Kristianstad kom till spel med två rysare i bagaget. Mot Helsingborg avgjorde laget genom ett sent mål i 28-27-segern. Mot Aranäs vände Kristianstad i slutskedet.

Hemmamötet med Lugi blev inte alls lika dramatiskt. Där avgjordes matchen redan i första halvlek.

Matchen var jämn halvvägs in i den första halvlek, då stod det 9-7 till Kristianstad. Under den efterföljande kvarten ryckte hemmalaget rejält. När det var dags för halvtid hade Kristianstad gått fram till 18-10.

Vann med fjorton bollar

I andra halvlek fortsatte hemmalaget ösa in mål. Segersiffrorna skrevs till 38-24.

Olafur Gudmundsson och Teitur Einarsson gjorde sju mål vardera för Kristianstad. Målbäst var dock Lugis Isak Persson, han tryckte in åtta bollar.