Sabina Jacobsen. Foto: Bildbyrån.

Jacobsen tillbaka efter knäskadan – redo för EM

Uppdaterad
Publicerad

Sabina Jacobsen har varit knäskadad sedan i somras.

Men i går gjorde hon comeback med sitt ryska klubblag – och är redo för EM-spel.

– Jag har i princip spelat handboll varje dag och knät har inte reagerat negativt, säger Jacobsen till SVT Sport.

Det var i somras när Sabina Jacobsen reste från Sverige till Ryssland som hennes ena knä, som hon opererade 2013, svullnade upp. Sedan dess har hon rehabiliterat knät och hon missade bland annat Sveriges dubbelmöten med Polen för två veckor sedan.

Men nu är den svenska lagkaptenen tillbaka. Hon har tränat handboll för fullt i tre och en halv vecka och i går gjorde hon comeback med sitt ryska klubblag CSKA Moskva där det blev seger med 43-24 mot Luch.

– Jag spelade 45 minuter i går och körde handbollsträning i dag och det har inte varit några problem alls. Det känns bara bra, säger Sabina Jacobsen till SVT Sport.

– Det är så skönt att inte ha smärta. Nu kan jag resa mig upp ur soffan och springa, jag kan göra allt som jag fick ont av innan.

Den 27 oktober tar förbundskapten Tomas Axnér ut truppen till EM i Danmark och Norge i december och Jacobsen är redo för landslagsspel om hon blir uttagen.

– Nu kan jag spela men jag behöver ju prestera också. Det är inte jag som tar ut laget så jag kan bara göra mitt bästa.

31-åriga Jacobsen tror inte att EM-slutspelets tajta spelschema är ett problem för knät.

– Jag har i princip spelat handboll varje dag och knät har inte reagerat negativt.

ARKIV: Jacobsen hann hem till Sverige – i sista stund (19 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.