Isabelle Gulldén satsar allt på klubblaget. Foto: Bildbyrån.

Isabelle Gulldén: ”Har spelat mycket bättre efter det”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige bygger nytt utan Isabelle Gulldén.

Fyra månader efter beslutet att lämna landslaget slår stjärnan fast:

– Jag har spelat mycket bättre efter att jag tog det här beslutet, säger hon.

Efter 15 mästerskap och 224 landskamper valde Gulldén att avsluta landslagskarriären i december.

Avskedet blev tårfyllt men niometersspelaren var bestämd och hon har redan börjat vänja sig vid livet utanför Blågult, nu med fullt fokus på klubblaget.

– Det har gett mig energi. Bara att veta att man får lite extra ledigt och kan träna och bygga upp sig, det betyder väldigt mycket, säger Gulldén till SVT Sport och fortsätter:

”Inte ångrat något”

– Det har även gett mig att jag har spelat mycket bättre efter att jag tog det här beslutet. Det gör att man kan fokusera lite mer. Så det känns bra. Det känns helt rätt fortfarande, jag har inte ångrat något än.

På vilket sätt har det blivit skillnad i spelet?

– När man vet att man får de pauserna så kan man … man håller ut lite mer än att man försöker spara sig. Det har hjälpt nu det senaste i alla fall tycker jag och sen får jag hoppas att det fortsätter så.

Gulldén och hennes franska klubblag Brest är framme i semifinal i Champions League, där svenskan jagar sin andra titel i karriären.

”Annorlunda”

Samtidigt laddar Sverige för OS och VM-kval mot Ukraina.

Gulldén har inga problem med att missa själva uppladdningen, men:

– Sen när det roliga börjar så är det lite annorlunda, säger hon.

Har du hunnit sakna landslaget något?

– Inte än, men det är klart, när det kommer mästerskap och de här roliga matcherna så kanske det blir annorlunda. Men just nu ingenting. Nu ska de ju spela kval här på lördag, då får man se hur känslan är då.

ARKIV: Sverige klart för OS – krossade Argentina (20 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.