Höörs Ida Gullberg gjorde fem mål i segern. Foto: Bildbyrån

Höör till semifinal – slog ut Skara i kvartsfinal

Höör säkrade sin plats i SM-semifinal i och med kvällens seger mot Skara på bortaplan.

Segersiffrorna skrevs till 28-25 och Höör vidare efter totalt 3-1 i matcher.

I semifinal väntar grundserietvåan Skuru.

Gästande Höör hade ledningen med 2-1 i matcher inför kvällens drabbning, där man gick för att avgöra matchserien.

Och visst började det bra. Höör gick upp i en sjumålsledning, 19-12, en bit in i den andra halvleken efter mål av Emma Nuhanovic.

Men det lilaklädda hemmalaget svarade upp. Skara jobbade sig ikapp och med tio minuter kvar av matchen hade man krympt underläget till endast två mål.

Skara kämpade för att hålla sin säsong vid liv men mot slutet av matchen var det Höör som utökade sin ledning igen.

Ida Gullberg, Emma Nuhanovic och Amelia Lundbäck stod alla för fem mål var i matchen, som slutade 28-25 till gästernas fördel.

Höör är nu vidare till semifinal efter totalt 3-1 i matcher.

KLIPP: Lugi klart för semifinal efter rysare (9 april)