Sävehof tog 16:e raka segern i ligan. Foto: Bildbyrån

Sävehof vann seriefinalen – tog 16:e raka segern

16 vinster på 16 matcher. Sävehof vann seriefinalen mot Skövde med 32–26 och är fortsatt obesegrat i SHE.

Serieledande Sävehof tog sin 16:e raka seger när tabelltvåan Skövde besegrades för andra gången den här säsongen. Segersiffrorna skrevs till 32–26 efter att bortalaget dragit ifrån i slutet. Segerorganisatör blev Frida Rosell som stod för elva mål, tio spelmål och ett på straff.

Sävehof ledde med 16–13 i halvtid och utökade ledningen i början av den andra halvleken. Men Skövde kom tillbaka och stod för fyra raka fullträffar i mitten av den andra halvleken och sänkte avståndet till två mål. Närmare än så kom dock inte Skövde vars segersvit på tre raka matcher sprack.

I Skövde, som är kvar på andraplats och är tio poäng bakom Sävehof, stod Matilda Forsberg för tio mål men det räckte inte till poäng.