Rickard Frisk och hans Alingsås bortavann mot Ystad. Foto: Bildbyrån

Alingsås tog revansch på Ystad

Uppdaterad
Publicerad

Förlust i hemmamötet.

Men borta mot Ystad vann Alingsås med 25-23 (12-11).

– Underbart att få ge igen, säger målvakten Rickard Frisk till C More.

Mötet före jul vann Ystad med 26-23 – men under annandagen tog Alingsås revansch.

– Det var underbart. Klart det inte är kul att torska på hemmaplan, så det var underbart att få ge igen, säger Alingsåsmålvakten Rickard Frisk till C More.

– Tycker de får lite för många dubbelchanser, men det viktigaste är att vi lyckas knipa poängen, säger han.

Nära tappa sexmålsledning

Alingsås hade 12-11 med sig i pausvilan och gick sedan upp till en sexmålsledning under den andra halvleken – där det trots allt blev nerv i slutminuterna.

Med tre minuter kvar reducerade Ystads Johan Dahlin till 22-23 – men Alingsås kunde hålla ut, med bland annat en straffräddning från Rickard Frisk i mål.

– Tycker vi får till försvarsspelet bättre. Hemma var vi lite väl aggressiva. Vi rättade till det ganska bra och hade bättre tålamod och stod lite lägre. Vi är supernöjda, säger målvakten.

Fortsätter skugga Kristianstad

Tobias Sandberg och Oscar Bergendahl blev målbäst i bortalaget på fem fullträffar vardera.

Alingsås fortsätter nu skugga serieledaren Kristianstad från sin andraplats i tabellen, åtta poäng bakom och med en match mindre spelad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.