Heid tog säsongens första poäng – efter avgörande i slutsekunderna

Uppdaterad
Publicerad

Noll poäng.

Fram till i dag.

Tabelljumbon Heid plockade säsongens första pinnar när man besegrade Höör efter dramatiskt avgörande i slutsekund.

För gästande Heid hade det inför kvällens drabbning inte spelats in en enda poäng. Laget hade totalt åtta förluster på lika många matcher – men i dag kom första poängen.

I halvtid var det dock Höör som låg i förarsätet. Hemmalaget hade ledningen med 14-12 och såg ut att kunna lösa en ny vinst.

Men så blev det inte.

Matchen var jämn ända fram till slutsignal. Lagen turades om att göra mål och med elva sekunder kvar tog gästerna en timeout som gav resultat. Man hann nämligen avgöra genom Ebba Lundstedt som med matchens sista skott fullbordade resultatet till 26-25 till Heid. Lundstedt var hundraprocentig i skyttet i dag då hon satte sex mål på lika många avslut.

Heid jakt efter fler poäng fortsätter och härnäst står Kärra för motståndet. Höör, som placerar sig på niondeplats, gästar Kungälv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.