Sverige ställs mot Tyskland i bronsmatch Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Hemmanationen föll mot Danmark – nu väntar bronsmatch mot Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Det blir Tyskland som Sverige får möta i bronsmatchen. Detta står klart efter att Danmark vunnit semifinalen med tre mål, 29-26.

Det blir ingen drömfinal på hemmaplan för Tyskland.

Danmark var för tunga och vann semifinalen med 29-26. Visserligen ledde tyskarna med 14-12 i paus, men under den andra halvleken visade danskarna vilka som var det starkare laget.

Emil Jakobsen, Mikkel Hansen och Simon Bogetoft Pytlick visade vägen framåt med fem mål vardera för de rödvita, samtidigt som Emil Nielsen spelade bra i målet (42.11 i räddningsprocent).

OS-biljett i potten

Det blir därmed en bronsmatch för Tyskland där man ställs mot Sverige som tidigare under fredagen föll i sin dramatiska semifinal mot Frankrike.

I potten ligger inte bara en bronsmedalj, utan även en OS-biljett.

Bronsmatchen spelas klockan 15.00 på söndag. Finalen mellan Frankrike och Danmark spelas senare under söndagen, klockan 17.45.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Magnus Grahns kritik mot domarna efter Sveriges semifinal Foto: Bildbyrån/Viaplay

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.