Höör fortsatt obesegrat – tog femte raka i SHE

Höör är fortsatt obesegrat i SHE.

I kväll blev det seger med 29-23 mot Kristianstad – lagets femte raka seger.

– Som vanligt är vi som bäst i slutet av båda halvlekarna, säger Höör-tränaren Ola Månsson.

Det dröjde nästan nio minuter innan Höör, genom Amelia Lundbäck på straff, spräckte nollan mot tabelljumbon Kristianstad. Trots det sena öppningsmålet lyckades Höör hålla jämna steg med gästerna inledningsvis och vid 6-6 kom också ett litet ryck från Höör.

Hemmalaget, som toppar SHE, gjorde fyra raka mål varav två på kontring genom Emma Rask. Även i paus var ledningen fyra bollar, 15-11.

– Med tanke på att vi låg under med 0-3 så var det väl bra att lyckas vända och leda med fyra? Men vi hade samma problem i början av båda halvlekarna och allvarligt talat var jag inte förvånad, för det är så det sett ut på träningarna, säger tränaren Ola Månsson i ett pressmeddelande.

Nykomlingen Kristianstad som jagar första poängen i SHE gav sig dock inte. Vid flera tillfällen i den andra halvleken var underläget bara två bollar – men närmare än så kom laget aldrig.

Västerås bröt Önnereds segersvit

Matchen avgjordes definitivt när Höör gjorde fem raka mål i slutet av matchen. Det blev till slut 29-23 för Höör som tog femte raka segern i SHE den här säsongen.

– Som vanligt är vi som bäst i slutet av båda halvlekarna, säger Månsson.

Kristianstad däremot ligger kvar i botten på noll poäng.

Landslagsmeriterade Emma Lindqvist gjorde fyra mål och utsågs till Höörs bästa spelare. Lindqvist missade förra landslagssamlingen på grund av en överansträngning i vadbenet.

Men nu är hon alltså tillbaka i gott slag och är en av dem som slåss om en plats i förbundskapten Tomas Axnérs EM-trupp som presenteras 27 oktober.

Även Önnered var obesegrat inför kvällens match mot Västerås men efter fyra raka segrar tog det stopp. Västerås vann med 29-20 efter bland annat elva mål av Frida Rosell.

H65 Höör-Kristianstad 29-23 (15–11)

H65 Höör: Isabelle Andersson 8, Amelia Lundbäck 7, Emma Rask 5, Emma Lindqvist 4, Victoria Larsson 2, Alma Skretting, Evelina Källhage, Linnea Pripp, Ida Gullberg.

Kristianstad: Sarah Carlström 6, Martina Crhova 5, Martina Weisenbilderova 4, Jovana Bogojevic 2, Elin Steen 2, Maja Hansson 2, Katja Ryesberg 2.