Magisk andra halvlek bakom Sävehof-seger

Sävehof svarade för en mäktig andra halvlek när Boden besegrades med 28-14.

18 mål framåt och bara sex insläppta mål blev lagets facit.

Efter en jämn första halvlek stod det 10-8 till Sävehof i paus. Men, efter en magisk andra halvlek, kom ett jätteryck från hemmalaget.

Boden gjorde visserligen två mål de första sex minuterna men sedan tog det stopp. Sävehof med Sofie Börjesson i målet stängde igen totalt och hade med åtta minuter kvar av matchen gjort tolv raka mål fram till 22-10.

Sävehof fortsatte att ösa på framåt och landade på 28 mål, 18 bara i den andra halvleleken.

Segersiffrorna skrevs till 28-14 efter att Boden fått in några bollar i slutet av matchen.

Landslagsmeriterade Nina Dano öppnade starkt. Den 20-åriga niometersspelaren gjorde hälften av målen när Sävehof på nio minuter gick upp i en 6-2-ledning.

EM-truppen presenteras nästa vecka

Hennes femte mål , som kom i början av den andra halvleken, var snyggt. Hon bytte riktning i löpningen och tog sig på egen hand förbi försvaret innan hon drog bollen i mål.

Dano fanns med i förbundskapten Tomas Axnérs trupp till dubbelmötet med Polen i månadsskiftet september/oktober. I den andra matchen blev det sex mål från hennes vänsterhand.

Den 27 oktober tar Axnér ut truppen till EM – det återstår att se om Dano finns med då.

– Jag tänker inte spekulera kring mina chanser att spela i EM, men jag hoppas detta visar att jag vill vara här, sa Dano till SVT efter sina sex mål mot Polen.

Sävehof-Boden 28-14 (10–8)

Sävehof: Laura Jensen 6, Jamina Roberts 5, Nina Dano 5, Trine Wacker Mortensen 3, Ellenor Åström 3, Ida Staxen Lagerbon 3, Mathilda Lundström 2, Nina Koppang.

Boden: Sara Nordström 3, Faith Eriksson 3, Lotta Kulju 2, Linnea Öhrnell 2, Anamarija Boras 2, Laura Eskebjerg Eggert 2.