IFK Kristianstad föll tungt mot Magdeburg i European League. Foto: Bildbyrån.

IFK Kristianstad föll mot Magdeburg i European League

Uppdaterad
Publicerad

IFK Kristianstad är illa ute i European League.

Skåningarna föll med 28-34 i första kvartsfinalmötet med Magdeburg – där lagkaptenen skadades.

– Vi såg ut som skolpojkar sista kvarten, säger tränaren Ulf Larsson i Viasat.

Bundesligafyran Magdeburg är favorit i dubbelmötet och har nu allt i egna händer inför returen i Tyskland om en vecka.

Kristianstad började piggt och tog ledningen med 3-1, men tappade sedan initiativet och fick kämpa i uppförsbacke när Magdeburg visade klass. Tyskarna – med svenskarna Tobias Thulin och Daniel Pettersson i laget – kvitterade till 6-6, tog ledningen med 7-6 och släppte sedan aldrig greppet.

16-13 till gästerna i halvtid blev till slut 34-28 i Kristianstad arena.

– I halvtid kändes det bra, vi var ganska med, sedan hände något konstigt. Vi gjorde en dålig period i början av andra halvlek och tappade energi. Sedan såg vi ut som skolpojkar sista 15 minuterna och det gillar man ju så klart inte, säger Kristianstads tränare Uff Larsson i Viasats sändning.

Ytterligare en smäll för Kristianstad var att lagkaptenen Olafur Gudmundsson utgick i andra halvlek med en befarad fotskada.

– Jag vet inte hur illa det är. Det kändes som att luften gick ur oss lite där, vi behöver honom i sådana här matcher, definitivt, säger Ulf Larsson.

Returen spelas i Magdeburg nästa tisdag.

ARKIV: Sverige klart för OS – krossade Argentina (20 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.