Foto: Bildbyrån

Isabelle Gulldén cupmästare med Vipers

Uppdaterad
Publicerad

Handbollsstjärnan Isabelle Gulldén har säkrat en titel med Kristiansand-klubben Vipers. Hon kan nu titulera sig cupmästare efter att de slagit Molde med 38-20 i finalen.

– Det är fantastiskt, säger ”Bella” till VG.

Det är redan klart att Isabelle Gulldén kommer att spela i Lugi nästa säsong, men innan dess kan hon utöka sin meritlista rejält. I dag började hon med en cuptitel då Vipers tog sin femte raka totalseger i cupen.

– När jag kom till Vipers var målet att vinna det mesta och i dag presterade vi över hela banan, säger Gulldén som gjorde ett mål i finalen.

Matchens dominant var stjärnan Nora Mörk som gjorde hela åtta mål.

På torsdag möts Vipers och Molde igen. Då är det returmöte i semifinalen efter att Vipers vann det första mötet med åtta bollar.

Det är heller inte den enda titel som Gulldén kan vinna innan hon lämnar Norge. Laget är också kvar i Champions League där de ställs mot Metz i semifinal. I den turneringen är den norska storklubben regerande mästare.

I Vipers spelar utöver Gulldén även den svenska målvakten Evelina Eriksson. Landslagsstjärnan Jamina Roberts är klar för spel i Vipers nästa säsong.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.