Jacobsen hann hem till Sverige – i sista stund

Uppdaterad
Publicerad

Sabina Jacobsen hann hem till Sverige i sista stund innan flygplatsen i Moskva stängde.

Nu sitter hela hennes ryska lag i karantän.

– Det var bara att hitta ett flyg så snabbt som möjligt, säger Jacobsen till SVT Sport.

Ryska klubben CSKA Moskva räknade med slutspel och ville därför ha kvar alla spelare i Ryssland. Men när flygplatserna stängde fick klubben tänka om.

– Klubben sa först ”nej, ni ska vara kvar här och spela slutspel och snart kan vi börja träna igen”. Dagen efter det fick vi veta att flygplatsen i Moskva stängt och då var det bara att hitta ett flyg så fort som möjligt, säger CSKA Moskvas svenska spelare Sabina Jacobsen till SVT Sport.

Corona och idrott

Jacobsen var tillsammans med danska tränaren Jan Leslie den enda som tog sig från Ryssland. Resten av laget sitter just nu i karantän.

– Alla sitter inlåsta i sina lägenheter i Moskva. De får gå ut och handla mat men de får inte gå ut och springa eller träna utomhus.

Fem dagar i veckan tränar hon med klubbkompisarna via en app. Dessutom tränar hon utomhus och på gym.

– Jag har det ju jättebra. Jag kan springa och träna utomhus och gå till gymmet, så jag har alla möjligheter att hålla mig i form, säger hon.

Slutspelet är fortfarande inte helt avblåst i Ryssland – men Jacobsen räknar inte med att spela klart säsongen.

– Det känns som att det blir värre och värre i Ryssland, speciellt i Moskva där vi håller till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet