Matchhjälten efter ordern: ”Bara att skjuta”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige var på väg mot poängtapp mot Serbien.

Då klev Jenny Alm fram och dundrade in segermålet.

– Passningarna gick inte fram, så det var bara att skjuta, säger hon till SVT Sport.

De svenska handbollsdamerna knep en oerhört viktig seger i den andra gruppspelsmatchen mot Serbien.

Efter uddamålsförlusten mot Danmark var de i princip piskade att vinna mot Serbien för att, med att börja ta sig till mellanrundan, och väl där ha ett poängsaldo.

Det var Jenny Alm som klev fram och visade vägen när allt stod och vägde.

Vid ställningen 21-21 tog förbundskaptenen Henrik Signell timeout. Tanken var att Jenny Alm skulle passa in till linjen, men det gick inte.

– Vi bestämde i timeouten att vi skulle spela samma spel som vi gjorde i anfallet innan, men att jag skulle gå för skott om inte passningarna gick fram. De gick inte fram så då var det bara att skjuta, berättar hon för SVT Sport.

”Jätteviktiga”

Målet blev avgörande då Filippa Idéhn räddade det sista skottet.

– Det är väl alltid jätteroligt att bli matchhjälte, men så länge vi vinner får vem som helst bli det, säger hon och fortsätter:

– Vårt försvar och Filippa i målet gör en andra halvlek som är fantastisk. Vi har lite svårt i anfallsspelet, men krigar på. Jag är så stolt.

Närmast väntar Polen på tisdag. Vid svensk vinst då går Sverige vidare med fyra poäng till huvudrundan. Även vid förlust mot Polen kan Sverige gå vidare med två poäng. Då får inte förlusten bli större än tre mål samtidigt som Danmark måste slå Serbien. Men vid en förlust med många bollar kan fortfarande Sverige missa att gå vidare.

– De här två poängen kommer förmodligen vara jätteviktiga.

Blir matchen mot Polen oavgjord blir det tre poäng för svenskorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.