Jim Gottfridsson. Foto: TT

Jim Gottfridsson utsedd till årets spelare

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsspelaren Jim Gottfridsson har utsetts till årets spelare i svensk handboll på herrsidan, skriver Svenska handbollsförbundet i ett pressmeddelande.

”Jim Gottfridsson har under säsongen presterat på absolut toppnivå såväl i landslaget som i klubblaget SG Flensburg-Handewitt. Med sitt spelsinne, ledaregenskaper och vinnarskalle var han starkt bidragande till att Sverige blev Europamästare för första gången på 20 år och var en värdig vinnare av priset som EM-turneringens mest värdefulle spelare”, lyder en del av motiveringen från förbundets elitråd och förbundskaptenen Glenn Solberg, som delar ut utmärkelsen.

Gottfridsson var med och bärgade det svenska EM-guldet i Ungern och Slovakien tidigare i år och blev även utsedd till mästerskapets mest värdefulla spelare.

”Svensk handboll står sig väldigt bra internationellt med många fantastiskt bra spelare, så det är väldigt, väldigt hedrande att få den här utmärkelsen igen”, säger Gottfridsson om att prisas för sina insatser på planen.

29-åringen har fått ta emot utmärkelsen två gånger. Mittnian fick den även efter det svenska EM-silvret i Kroatien 2018.

På lördagseftermiddagen möter Gottfridsson, tillsammans med det svenska herrlandslaget, Danmark i en landskamp i Malmö.

KLIPP: Oscar Bergendahl om hjärtproblemen: ”Stor risk att jag skulle behöva sluta” (15 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.