Johanna Bundsen har spelat i landslaget i tio år. Foto: Bildbyrån

Johanna Bundsen om EM-petningen: ”Jättetråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Bundsen har länge varit given i landslaget, och spelat sex mästerskap.

Men december månads handbolls-EM får hon inte spela.

Hon är petad från truppen.

– Det är förstås jättetråkigt, säger hon till Bohusläningen.

Förbundskapten Tomas Axnér presenterade i tisdags truppen som ska spela EM i Norge och Danmark i december. I den fanns inte den rutinerade målvakten Johanna Bundsen, som bland annat har spelat sex mästerskap och hela 90 landskamper.

29-åringen, som spelar i danska Köpenhamn, bedömdes inte ha kommit i den form som behövdes efter det årslånga uppehåll hon tog när hon blev mamma.

Handbolls-EM

– Det är förstås jättetråkigt att inte få vara med, men jag vet ju att jag inte presterat under hösten samtidigt som det nu är väldigt tuff konkurrens om landslagsplatserna, säger hon till Bohusläningen, där hon förklarar att hon hoppas komma tillbaka i landslagsform senare under säsongen:

– Jag får en chans att träna upp mig under EM-uppehållet i december och får sedan hitta formen under våren. Det har ju varit ett speciellt år. Jag vet ju vad jag kunde prestera innan graviditeten, men även om kroppen svarat bra på träningen måste jag få tillbaka tajmingen.

KLIPP: Axnér om petade stjärnorna (27 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet