Johanna Bundsen jublar med de medresta fansen i bakgrunden. Foto: Fredrik Aremyr / BILDBYRÅN

Johanna Bundsen storspelade när Sävehof tog andra raka cuptiteln

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof vann den svenska cupen efter att ha slagit H65 Höör med 33-26 i finalen i Alingsås.

– Vi började lite halvknackigt men vi jobbade oss in i matchen. Det är så otroligt härligt att vinna och det är det man alltid strävar efter. Jag fick tag i de viktiga bollarna så att vi kunde dra ifrån, säger en av segerhjältarna Johanna Bundsen till SVT Sport.

Guldhattarna kom fram och Sävehof kunde fira den andra raka cup-titeln med många spelare på skadelistan.

– Gud vad skönt. Det här är något vi kämpat för hela säsongen och i dag ville vi ha ut allt i finalen, säger niomålsskytten Nina Koppang till SVT Sport.

”Hände något i andra halvlek”

H65 var med till underläge 20-18 i den andra halvleken men sedan orkade man inte stå emot det tyngre Sävehof där målvakten Johanna Bundsen blev allt svårare att göra mål på och Nina Koppang, fick priset som matchens lirare, vräkte in bollarna.

– Det hände något i andra halvlek och jag bara körde. Vi vill alltid vinna och har den kulturen i klubben. Det finns inget skönare, säger Koppang.

”Att återigen se dem fira är jobbigt”

H65 fick annars en flygande start efter att ha vunnit shootout-straffarna med 3-1 som man hade med sig till matchstarten.

– Vi kommer inte igång alls i andra halvleken. Vi sade i en timeout att vi skulle smälla hårdare och ”dubbla” på Nina Koppang men det var lite väl sent. Hon fick göra lite som hon ville, säger H65:s Emma Nuhanovic lite störd av att höra det högljudda segerfirandet i hallen.

– Att återigen se dem fira är jobbigt, säger Nuhanovic och sneglar bortåt i hallen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.