Jonathan Carlsbogård väntas bli en nyckelspelare för Sverige. Foto: Bildbyrån

Carlsbogård inför premiären: ”Vi får ställa om”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll ställs Sverige mot Nordmakedionen.

Laget fick sent ändra fokus efter Tjeckiens avhopp.

– Det var speciellt så klart, säger Jonathan Carlsbogård.

I kväll kliver Sverige in i handbolls-VM. Efter coronautbrott hos premiärmotståndaren Tjeckien hoppade nationen av och ny motståndare är Nordmakedonien.

– Vi får ställa om lite, det är andra individer på banan som har annan kunskap än spelarna i Tjeckien, säger Jonathan Carlsbogård till förbundet.

Beskedet kom bara dagar innan premiären.

– Det var speciellt så klart, men det är något som vi har fått vara förbereda på att lag åker på corona. Vi hörde det tidigt att det var fall i Tjeckien, så redan där var man vaksam på att kunde ske en förändring.

”Där får vi lägga ner mycket arbete”

Carlsbogård ser vissa nycklar i kvällens match för att det ska bli en seger för Sverige.

– Vi ska hålla oss till vårt eget spel och grundprinciper i försvaret. De har två väldigt duktiga linjespelare, så där får vi lägga ner mycket arbete. Det gäller att vi löper mycket och kontrar, säger han.

”Väldig taskig tajming”

Lemgo-spelaren är en tvåvägsspelare som väntas bli en nyckelspelare för Sverige. Men det var stor osäkerhet om han skulle vara spelklar. Han fick sitt stora genombrott förra säsongen i Bundesliga och belönades med att bli uttagen till landslaget för första gången i EM-kvalmatcherna i november.

Han fick starta mot Rumänien men åkte på ett benbrott.

– Det var surt så klart, väldig taskig tajming. Jag försökte bara ta mig tillbaka till träning och spel så fort som möjligt för att öka chanserna att bli uttagen, säger han.

Han har bara hunnit spela en match i ligan efter skadan och är osäker på hur formen ser ut.

– Jag vet inte, svårt att säga. Det får vi se.

Sverige – Nordmakedonien startar 20.30.

KLIPP: Magnus Grahn om förväntningarna på Sverige: Låga (13 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.