Foto: Bildbyrån

Andreas Palicka: ”Sjukt hemskt att det är så här”

Uppdaterad
Publicerad

Handbollslandslagets målvaktsveteran Andreas Palicka, 34, har gjort sex mästerskap.

VM i Egypten är det märkligaste han har varit med om.

– På en skala mellan ett till tio där ett är ett vanligt mästerskap, så är det här en tia, säger han till SVT Sport.

Det har stormat kring handbolls-VM i Egypten innan mästerskapet ens har startat. I början av veckan hoppade både USA och svenska premiärmotståndaren Tjeckien av VM, på grund av flera covid-fall.

Sverige har också fått känna på ett fall av covid-10 i truppen. Albin Lindskog testades positivt i början av samlingen vilket ledde till att de förberedande EM-kvalmatcherna mot Montenegro ställdes in och inför torsdagens premiär mot Nordmakedonien, som tagit Tjeckiens plats, har det svenska laget bara två träningar i benen.

– Jag hoppas att vi aldrig möter någon märkligare situation än denna för det är ingen dröm för någon – varken deltagare eller Egypten som är värdnation. Det är sjukt hemskt att det är så här och jag önskar alla som drabbats ett snabbt tillfrisknande, säger Palicka.

Vad säger du om situationen?

– Det är ingen dröm för någon. Samtidigt kan man inte gräva ner sig och vara negativ. Det är som det är. Vi kommer att komma väl förberedda till matchen, men det kommer att ske en del fel. Vi är ett helt nytt lag med nya spelare som knappt har hunnit träna ihop. Mycket av ansvaret i försvaret kommer att ligga på mig och Max (Darj). I anfallet får Gotfridsson (Jim) och Hampus Wanne bidra med lugn.

MER HANDBOLL: Tjeckien drar sig ut VM (12 januari 2021)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tjeckien drar sig ur handbolls-VM Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer