Mathilda Lundström har gjort 34 A-landskamper. Foto: Bildbyrån

Klart: Mathilda Lundström till Sävehof

Uppdaterad
Publicerad
Mathilda Lundström lämnar Skuru.
Den 23-åriga landslagsspelaren är klar för Sävehof.
– Mitt fokus ligger på att utvecklas som spelare och där känner jag att Sävehof har de bitarna, säger Lundström till Sävehofs hemsida.

I går kom nyheten att högersexan Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof och nu har klubben hittat sin ersättare. Mathilda Lundström, med 34 A-landskamper på meritlistan, lämnar SHE-kokurrenten Skuru för Sävehof.

– Det känns väldigt spännande och intressant och det ska bli jätteroligt, säger Lundström till SVT Sport.

– Det har gått mycket bollar fram och tillbaka men jag känner att mitt fokus ligger på att utvecklas som spelare och där känner jag att Sävehof har de bitarna.

Kontraktet med Sävehof sträcker sig över 1+1 år och Lundström tror att klubbytet kan hjälpa henne att ta ytterligare kliv i sin uteckling.

Två mästerskap för Sverige

– Sävehof är en klubb som vill förbättra varje spelare och de vill spela en snabb handboll och ha väldigt aktiva ettor och där vill jag utvecklas, så jag tror att deras spel passar mig.

23-åriga Lundström debuterade i A-landslaget 2018 och spelade EM 2018 och VM 2019 för Sverige. Två år i rad har Lundström utsetts till SHE:s bästa högersexa.

På sikt vill hon ta ytterligare kliv i karriären.

– Ett mål för mig är så klart att gå så långt som möjligt inom handbollen och då tror jag att det här kan vara ett steg framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer