Kristianstad överraskade – tog poäng mot obesegrade gruppettan

I Champions League var Kristianstad idag nära att ta sista chansen då man hade ledningen mot den obesegrade gruppettan Dinamo Bucuresti men föll på målsnöret då man släppte in 29-29 i matchens sista minut.

Kristianstad har gått ovanligt trögt i inledningen av handbollsligan där man ligger serieåtta.

I handbollens Champions League låg laget också femma i grupp D inför kvällens möte där man var piskade att vinna mot gruppettan Dinamo Bucuresti. Två poäng var ett måste om man ens skulle hålla liv i den lilla teoretiska chans som man hade att gå vidare från gruppen.

Inledningen blev däremot mörk då gästerna från Bukarest var uppe på en fyra mål stor ledning i mitten av den första halvleken. Men Kristianstadförsvaret lyckades stoppa blödningen och hade ett måls underläge vid paus.

Storspel från Kappelin

– Vi fick till ett bra försvarsspel och kunde driva upp tempot, sa Kristianstadsspelaren Olafur Gudmundsson i TV3 Sports sändning och utvecklar

– Vi vill driva upp tempot och de vill sakta ner tempot. De vill spela långa anfall och vi studsa upp och springa på allt så. Det är två helt olika spelstilar som möts. Lyckas vi få upp tempot i andra så tror jag vi gynnas av det i slutändan.

I andra halvlek tog också hemmalaget från Skåne och la i en högre växel. Ett snabbare tempo på planen och ett effektivt försvar tillsammans med storspel från målvakten Richard Kappelin gjorde att man hade ledningen under stora delar av andra halvlek.

Men mitt under den andra halvleken och i det höga tempot tvingades matchen brytas. Anledningen var att Adam Nyfjäll spräckte pannan då han fick kroaten Ante Kuduz arm i ansiktet efter ett skottögonblick. Blodet torkades upp och Nyfjäll syddes snabbt på plats under den andra halvleken och spelade sedan vidare.

Hade tvåmålsledning

Under slutminuterna såg det också ut att bli en Kristianstadseger då laget klev iväg i en tvåmålsledning med tre minuter kvar.

Men de rumänska mästarna kom tillbaka och med en sen kvittering från just Ante Kuduz i matchens sista stund förändrade allt. Kristianstad åker därmed ur Champions League-gruppspelet trots att två matcher återstår samtidigt som Dinamo Bucuresti är klara för slutspel.

– Jag är nöjd. Jag tycker vi tar steg idag där ute både som lag och individuellt. Och ser man hur det såg ut inför idag så såg det inte så bra ut heller rent placeringsmässigt, men prestationen var riktigt bra från oss och det är det viktiga, sammanfattar huvudtränaren Ljubomir Vranjes matchen i TV3 Sport.