Foto: Bildbyrån

Landslagets coronadrag: Chartrar plan till EM

Uppdaterad
Publicerad

De svenska handbollsherrarnas EM-uppladdning har varit kraftigt drabbad av covid-19. I går ställdes till exempel genrepet mot Nederländerna in och nu agerar man för att minska riskerna. Man har chartrat ett plan till Bratislava istället för att flyga reguljärt.

Många landslag har drabbats av coronafall inför EM i Slovakien och Ungern, däribland Sverige. Landslagsläkaren Daniel Jerrhag uttryckte senast igår att han hade föredragit ett chartrat flygplan framom att flyga reguljärt.

– Det är alldeles uppenbart att det ur ett smittspridningsperspektiv hade varit fördelaktigt att inte åka reguljärt, men det är inte mitt beslut och det är en kostnadsfråga naturligtvis, sade han.

Nu har man också agerat. Sverige har chartrat ett plan som lämnar Landvetter för Bratislava på tisdag.

Landslaget meddelar också att man inte har haft några nya positiva svar på de PCR-tester i går eller i dag. Nya tester görs imorgon, måndag, och efter det vet man vilka spelare som åker med till EM.

Sverige spelar EM-premiär på torsdag.

KLIPP: Sverige vann EM-test mot Nederländerna (6 jan 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.