Tar pengatvisten med Redbergslid till Göteborgs tingsrätt Foto: Bildbyrån

Efter pengatvisten – landslagsspelaren Marko Lasica nedflyttad till Redbergslids juniorlag

Uppdaterad
Publicerad

Montenegros landslagsspelare Marko Lasica har stängts av från Redbergslids A-lag – och flyttas ner i juniorlaget.

Samtidigt kräver spelaren och hans ombud Martin Klette allmänt skadestånd av klubben vid Göteborgs tingsrätt.

Det är uppenbart att Martin Klette och vi har olika bilder av rådande situation, och att han har för avsikt att skapa rubriker”, skriver klubben i ett mejl.

Redbergslid och Marko Lasica är mitt i en konflikt. I våras krävde spelaren klubben på över 300 000 kronor som han ansåg sig ha rätt till, då löner som går tillbaka till december 2021 uteblivit.

Klubben menar att de sedan fullföljt sina åligganden, men enligt spelarens juridiska ombud Marin Klette återstår fortfarande omkring 100 000 kronor. Dessutom kräver man klubben på Lasicas augustilön, på 30 000 kronor och allmänt skadestånd på 50 000 kronor.

Spelaren har begärt att målet går vidare till tingsrätten.

Avstängd från A-laget

Sommaren har Lasica tillbringat i Montenegro, där Klette menar att klubben ville att han skulle stanna.

– Men som landslagsspelare är han beroende av ett lag att spela i, säger Klette till SVT Sport.

Klubben hävdar att spelaren på egen begäran kontaktade Redbergslid under sommaren för en uppgörelse, som man var överens om – men sedan rann ut i sanden.

För två veckor sedan återvände han till laget och har flyttats ner till juniorlaget, där han ska göra sin första träning på torsdag.

– Det är helt orimligt att en A-landslagsspelare från Montenegro ska träna med RIK:s juniorlag. Men det är ju något de gör bara för att försöka provocera fram att avtalet ska säga upp i förtid för att spara lön, säger Klette.

Klubbens svar: ”Enligt avtal”

Redbergslid har en annan bild av vad som hände när Lasica dök upp på träning igen.

”För att säkerställa Markos fysiska status var vi tvungna att testa honom, som brukligt, när vi talar om elitidrott. På första coopertestet avbröt Marko testet på grund av stukad fot. Fyra dagar senare gjordes testet igen med ett resultat som ej motsvarar riktvärdet för kantspelare. För att nå detta har Marko erbjudits träning med vår fysio och juniorlaget. Detta enligt det avtal Marko Lasica har med klubben”, skriver klubbchefen Tony Larsson i ett mejl.

Lasicas kontrakt går ut 31 maj 2024.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.