• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Simon Möller storspelade i Sävehofs mål mot Ystad IF. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Simon Möller storspelade i Sävehofs premiärseger mot Ystads IF i Handbollsligan

Uppdaterad
Publicerad

Simon Möllers förra säsong fick ett snöpligt slut då han bröt ett ben i foten i den andra SM-finalen.

Därefter förlorade hans Sävehof SM-finalen mot Kristianstad med 2–3 i matcher.

Men i kvällens nya säsongspremiär var han tillbaka – och blev stor matchvinnare direkt.

– Väldigt rolig match, säger han.

Målvakten Simon Möller var en av de absolut bästa spelarna i de två första SM-finalerna förra säsongen.

Men i den andra matchen bröt han ett ben i foten, och fick se de tre sista matcherna från sidan.

Visade storform direkt

Men när den nya ligasäsongen i dag startade för Partille-laget var det Möller som åter vaktade målet, borta mot Ystads IF. Och formen han hade i maj verkar vara intakt.

Möller storspelade, framför allt i den första halvleken då han räddade hela 11 av 21 skott, vilket var en högst bidragande orsak till att vårens SM-finalister hade med sig en 15–10-ledning i paus.

– Simon har varit otroligt i målet än så länge. Men vi kan inte lita på att han är så pass bra hela matchen, så vi får hjälpa honom mer i andra, sade lagkarmaten Sebastian Spante i Handbollsligan Live.

Ystad jämnade ut det i andra

Även i den andra halvleken spelade Möller bra, men inte riktigt lika glimrande. Det gjorde att Ystads IF kunde jämna ut resultatet en aning, och med tio minuter kvar var underläget bara ett mål, 23–24.

Men närmare än så kom de inte. Sävehof vann till slut med 27–24, efter totalt 19 räddningar (40 procent) av Möller.

– Väldigt rolig match! Kul kuliss att spela inför med mycket publik. Väldigt roligt att vara igång igen, det är den här pulsen man saknat, säger Möller till SVT Sport, och förklarar att han längtat efter detta under reabperioden.

– Det är otroligt! Det är det här jag saknat, det här jag sett framför mig när jag gjort mina rehabpass. Vilken grej!

”Går för guldet”

Målsättningen inför året? Den är solklar.

– Vi går för guldet, säger Möller

Noterbart från matchen i övrigt: Sävehofs Olle Ek gjorde comeback efter 690 dagars frånvaro efter en svår knäskada. Det blev ett mål för honom i matchen.

I Ystads IF saknades den tidigare landslagsstjärnan Kim Andersson, 40. Han har en skada i hälen, och det är oklart när han är tillbaka.

Matchfakta

Ystad-Sävehof

24-27 (10–15, 14–12)

Ystad: Julius Lindskog Andersson 4, Anton Månsson 4, Hampus Karlsson 3, Liam Hultberg 3, Oskar Joelsson 3, Mads Kalstrup Honoré 2, Linus Fernebrand 2, Jakob Nygren 2, Alexander Lindén.

Sävehof: William Andersson Moberg 5, Gustaf Wedberg 5, Felix Möller 4, Emil Berlin 4, Sebastian Spante 3, Òli Mittun 3, Olle Ek, Kelvin Roberts, Pontus Brolin.                       

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.