Loui Sand i landslaget och sjuksängen. Foto: BILDBYRÅN/Instagram @louisand

Loui Sand har genomgått den första operationen

Uppdaterad
Publicerad

Loui Sand har större delen av livet känt att hon föddes i fel kropp. Nu är handbollsprofilen, som så sent som i december spelade i EM-slutspelet för damer för Sverige och nyligen avslutade karriären, nyopererad och lycklig.

”Det känns som en dröm. Äntligen ett steg framåt på min resa!” skriver Sand via Instagram från sjukhussängen.

Nu har Loui Sand tagit det första steget med en mastektomi, ett ingrepp där bröstvävnad tas bort för att bröstkorgen ska bli plattare. 

”Denna dag trodde jag aldrig skulle komma. I sommar kommer jag kunna gå utan T-shirt. När jag går i T-shirt så behöver jag aldrig mer tänka på när det kommer en vind, för i morgon vaknar jag upp helt platt. Kan inte ens beskriva känslan just nu och kan inte ens tänka mig hur det kommer kännas i morgon när jag vaknar upp och ser att det är helt platt”, skriver Sand på Instagram.

Operationen gick bra och från sjukhussängen hälsar Sand till sina följare på Instagram:

”Operationen gick hur bra som helst, jag är helt överlycklig och trött. Äntligen ett steg framåt på min resa! Tack för alla fina meddelanden, ni är guld”.

”Jag älskar T-shirt nu. Helt platt och det känns som en dröm”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.