Loui Sand under idrottsgalan 2020 Foto: TT Nyhetsbyrån

Loui Sand vill börja spela med herrar

Uppdaterad
Publicerad

Efter sin könskorrigering som påbörjades i januari 2019 så har nu den förra damlandslagsspelaren Loui Sand börjat sakna handbollen. Det kan bli en återkomst i ett herrlag.

– Ja, absolut. Om det är någonstans jag ska börja idrotta igen så är med herrar, säger Sand till TV4 Sport.

Över hundra landskamper och 221 mål, SM-guld med Sävehof och Europaspel i Frankrike. Det är imponerade CV som Loui Sand samlade på sig innan könskorrigeringen i början av 2019. Nu har det gott mer än ett år sedan dess och för Sand har längtan efter klistertunga fingrar och tjeckväxlar växt sig stark.

– Jag har börjat sakna handbollen och jag tycker det är fruktansvärt roligt. Bara det här att känna gemenskap och vara social, det har jag saknat. Jag är så glad och tacksam för att jag får vara med om det igen, säger Loui Sand till TV4 Sport.

Loui har sedan en tid tillbaka varit med och tränat med sitt gamla lag Sävehof men kantspringaren när fortfarande en dröm om att börja spela igen, men då med herrar.

– Ja, absolut. Om det är någonstans jag ska börja idrotta igen så är med herrar, säger Sand till TV4 Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.