Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nathalie Hagman och Jamina Roberts. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Makalösa siffrorna: 27 mästerskap tillsammans

Uppdaterad
Publicerad

Nathalie Hagman och Jamina Roberts är två av landslagets veteraner. Tillsammans har de spelat 27 (!) mästerskap.

– Jag vet knappt hur många jag har spelat förrän man kommer till samlingen och presschefen säger det, säger Jamina Roberts.

Två av landslagets trotjänare är Jamina Roberts och Nathalie Hagman. Båda var med vid EM 2010 där det blev silver och vid EM-bronset fyra år senare.

Men sedan dess har det inte blivit någon svensk mästerskapsmedalj.

32-åriga Nathalie Hagman med 12 mästerskap i bagaget ser inte slutet på karriären än – men är medveten om att chanserna att ta medalj blir färre för varje år.

– Jag vet att jag inte kommer att spela handboll för evigt. Ju fler mästerskap som går, ju färre blir det ju kvar. Samtidigt har vi något spännande och bra på gång nu. Vi har bra chanser i det här mästerskapet även om det är långt kvar till någon form av medalj. Jag hoppas på nån medalj till innan jag lägger skorna på hyllan, säger Hagman.

33-åriga Jamina Roberts menar att hennes inställning är annorlunda jämfört med de första mästerskapen hon spelade.

– Då fattade jag ingenting. Jag går in till det här på ett helt annat sätt jämfört med dom fem första mästerskapen jag spelade. Nu känner man mer en trygghet som är skön och det är en fördel när man har varit med länge. Sen kommer det att spritta i kroppen när vi springer in i Scandinavium, säger Roberts som gör sig redo för sitt 16:e mästerskap.

Extra speciellt blir det att spela i hemstaden Göteborg.

– Jag har släkt från Norrland som ska ner och kolla. Det är kul att det har blivit ett sånt intresse. Nu är man mitt uppe i det och det ska bli sjukt kul. När jag sen är färdig med karriären och ska blicka tillbaka så kommer det hr förhoppningsvis att vara ett otroligt minne. Även om jag just nu försöker att inte göra en så stor grej av det. Det är trots allt bara handboll och ett mästerskap. Det har jag gjort några gånger tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.