Malmö storleken större i derbyt

I ett jämnt Skånederby gick till slut Malmö segrande ur striden. Matchvinnare för hemmalaget blev Adam Lönn som drog dit lagets två sista mål och grejade 25-23.

Första kvarten av Skånederbyt var en jämn historia innan Malmö la in en högre växel. Trots att bortalaget Lugi höll i bollen stora delar av den första halvleken var det Malmö som efter ett mer distinkt spel tog en stabil ledning före halvtidsvilan. 16-11 efter trettio minuter.

Lugifostrade Otto Lagerqvist gjorde sin andra match för sin nya klubb HK Malmö, mittsexan spelade stora delar av matchen och var en av anledningarna till att lundensarna hade svårt att komma till avslut.

– Det var speciellt och mycket nerver i början men man kom in i det snabbt, och med det här resultatet var det extra skönt, säger Lagerqvist till SVT Sport.

Ett annat klubbyte fast på andra hållet, från HK Malmö till Lugi, stod Hampus Nygren för som fick en tuff kväll i återkomsten framför de 1837 åskådarna i Baltiska hallen.

Andra halvlek började ungefär som den första slutade fast i något lägre tempo. Lundalaget kröp närmare och med en och en halv minut kvar skilde det bara en boll mellan de båda lagen. Efter en sen time out kunde Malmö till slut ta hem säsongens första tvåpoängare efter storspel av Adam Lönn. Matchen slutade 25-23.

– Vi orkade hålla kylan i slutet fastän de knappade in, vi slappnade av lite när vi har en liten ledning men vi höll ut hela vägen, säger Lagerqvist.