Målvakten Kjellman bakom Kungälvs seger

Kungälv vann även returmötet mot Skövde i SHE. Efter 28–25 på hemmaplan för fem dagar sedan, blev det ny seger i Skövde med 23–20 (10–10). Och det kan man tacka målvakten Johanna Kjellman för.

– Jo, jag lyckades nypa några kontringar. Men 23 mål framåt är för lite, sa matchhjälten till SVT Sport.

Mötet mellan nykomlingen Kungälv och nykomponerade Skövde, i en match mellan två lag kring slutspelsstrecket, blev jämn och målfattig.

Och avgörande blev målvaktsspelet. Kungälvs Johanna Kjellman var bra i första halvlek, men ännu bättre i andra halvlek då hennes räddningar höll kvar hennes lag i matchen då hon tog tre raka frilägen och ett par straffar.

– Det var en jämn match, och en viktig seger. Att ta fyra poäng mot ett lag som ligger nära oss i tabellen är oerhört viktigt. Det var skönt att spela här, stor hall, luftigt och bra. Jag var spelsugen, jag har inte stått så mycket, förklarade Johanna Kjellman.

Bra försvarsspel, bra målvaktsspel, men också rätt svaga avslut och många stolpskott gjorde att den första halvleken av matchen blev helt  jämn – och målfattig.

”Jag gjorde några avgörande räddningar”

Hemmalaget Skövde, anförda av danskan Olivia Black och med norska linjespelaren Elisabeth Collado på hugget, hade övertaget i första halvlek, men duktiga försvarslaget Kungälv, höll emot och kvitterade gång på gång.

I andra halvlek då Skövde kändes som det starkare laget fick Johanna Kjellman stopp på hemmalaget vid ställningen 16–14. Kungälv kunde vända tillbaka och efter Rebecka Karlsson 17–18 var det Kungälvs match.

Hemmalagets Elisabeth Collado fick ett fritt läge vid ställningen 20–21 med två minuter kvar. Men Johanna Kjellman räddade. Igen.

– Försvarsspelet var bra, men okej, jag gjorde några avgörande räddningar. Till sist kändes det ändå som en trygg seger.