Mikaela Mässing blir gästexpert då SVT sänder landslagshandboll. Foto: Bildbyrån

Massor av landslagshandboll i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Satsningen på dam- och herrlandslagen i handboll fortsätter – nu står det klart att landskamper och kvalmatcher på hemmaplan med de svenska handbollslandslagen kommer fortsätta visas i SVT under hösten och våren.

De senaste två åren har SVT visat landskamper och kvalmatcher med dam- och herrlandslagen i handboll. Nu har SVT säkrat rättigheterna för en fortsatt satsning under hösten 2022 och våren 2023.

– Handbollslandslagen är både sportsligt framgångsrika och populära hos vår publik. Vi är glada att kunna fortsätta vår satsning på två av Sveriges mest folkkära landslag, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Det svenska herrlandslaget har haft ett par resultatmässigt framgångsrika säsonger, med VM-silver 2021 i Egypten och EM-guld 2022 i Ungern. Damlandslaget slutade fyra på OS och femma på VM 2021 och laddar för nu ett EM-slutspel i november.

– Att vi nu fortsatt kan erbjuda spännande landslagshandboll i SVT känns helt rätt, och ger oss bästa förutsättningar att visa vårt dam- och herrlandslag för den breda idrottspubliken säger Stefan Lövgren, vd Svenska Handbollslandslaget AB.

I samband med sändningarna under hösten kommer ett nytt ansikte synas i SVT:s handbollssändningar: gästexperten Mikaela Mässing. 28-åringen från Mölndal, med meriter som utlandsproffs och spel i landslaget, har pausat karriären på grund av skador och passar då på att testa rollen som expert hos SVT.

– Det ska bli spännande och kul. Jag har färsk erfarenhet av handboll på elitnivå och hoppas kunna bidra med det perspektivet, säger Mikaela Mässing.

SVT:s handbollslandskamper hösten 2022

29 september, 18:30 SVT2/SVT Play: Sverige-Brasilien (d), Uppsala

1 oktober, 16:00 SVT1/SVT Play: Sverige-Brasilien (d), Eskilstuna

16 oktober, 16:00 SVT1/SVT Play: Sverige-Danmark (h), EHF Euro Cup, Göteborg

28 oktober, 18:15 SVT2/SVT Play: Sverige-Tjeckien (d), Kalmar

30 oktober, 16:00 SVT1/SVT Play: Sverige-Tjeckien (d), Karlskrona

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.