Melissa Petrén missar landskamper. Foto: Bildbyrån

Melissa Petrén bröt fingret – missar landskamper

Uppdaterad
Publicerad

Landslagets mittnia Melissa Petrén bröt fingret då hennes danska lag Horsens förlorade cupåttondelsfinalen mot Randers igår. Det gör att Petrén missar landskamperna mot Polen kommande vecka.

– Det är klart det är tråkigt, men det finns inget jag kan göra åt det nu, säger hon till SVT Sport.

Petrén skadade fingret i förlusten och fördes direkt till sjukhus. Fingret röntgades och nu tvingas den 25-åriga mittnian gå med en fingerskena.

– Jag vet att det är brutet, men jag vet inte om jag ska opereras. Ett brutet finger brukar väl vara mellan 4-6 veckor, men vi får se, säger Petrén som har gjort 16 a-landskamper.

– Vi har med fyra stycken talangfulla, utvecklingsbara spelare. Det är klart att det finns spelare på plats som kan ersätta den rollen, men sedan om det blir ytterligare någon spelare som kallas in ska jag ta ett beslut om idag, säger Axnér som senare under söndagen beslutade att kalla in VästeråsIrstas 21-åriga mittnia Frida Rosell som ersättare.

Sverige möter alltså Polen två gånger. Först i Lund den 1 oktober och sedan i Ystad två dagar senare. Det är de första landskamperna sedan VM i december ifjol och starten på en uppladdning mot EM i Danmark och Norge i december.

Klipp: Melissa Petrén lyste i VM-segern mot Japan (3 december 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.