Foto: TT

Nathalie Hagman: ”Fått ett och annat sms”

Uppdaterad
Publicerad

Hela 19 fullträffar och nytt målrekord i landslaget.

Dagen efter var det en nöjd Nathalie Hagman som pratade med SVT Sport.

– Jag har fått ett och annat sms. Jättekul att folk uppmärksammar det, säger Hagman.

Nathalie Hagman hade en minst sagt bra dag på jobbet i går när Sverige slog Puerto Rico med 48-10. Högersexan gjorde hela 19 mål och slog därmed sitt eget rekord över flest mål i en landskamp.

Hennes tidigare rekord var 17 vilket hon gjorde under EM 2018 mot Ryssland.

– Det var en rolig dag och en rolig match, säger Hagman till SVT Sport.

Har du fått några reaktioner?

– Jag har fått ett och annat sms, så det har varit jätteroligt. Jättekul att folk uppmärksammar och visar att de uppskattar det, det är väldigt roligt.

Med fem minuter kvar av matchen kom mål nummer 18 som betydde nytt målrekord – och Hagman hann med ytterligare en fullträff innan matchen var slut.

– I sista time outen så sa väl Axnér (förbundskapten, reds. anm.) att ni får väl passa henne några gånger mer så att hon slår sitt eget rekord. Det var väl lite upplagt för det i slutet av matchen när det var så pass nära. Så det var väl en extra passning mer till mig i den matchen, säger hon.

I morgon klockan 20.30 väntar betydligt tuffare motstånd när Sverige ställs mot Nederländerna, som vann VM 2019, i den sista gruppspelsmatchen.

– Vårt målvaktsspel och försvarsspel blir väldigt viktigt mot Nederländerna och att vi får springa och göra enkla mål även i den matchen. Då tror jag att vi har stora chanser att vinna, säger Hagman.

KLIPP: Nathalie Hagman satte nytt landslagsrekord i Sveriges kross (5 december 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.