Tobias Johansson, med nummer åtta, segerdansar med sina kompisar i RIK efter kvällens vinst mot fullpoängaren Alingsås. Foto: Bildbyrån.

RIK:s niomålsskytt gav Alingsås första förlusten

Redbergslid vann mot Alingsås, som tappade de första poängen, med 31-24 efter att Tobias Johansson gjort nio mål för göteborgslaget.

– Jag är väldigt nöjd och i dag kämpar vi hela vägen, säger Johansson till C More.

Johansson kom i ett öppet läge och satte sitt sista mål med 29-24 i slutminuterna.

– När det går så bra framåt så tappar jag en del bakåt men (Tobias) Thulin, räddade mig, funderar Johansson.

Målvakten Thulin avslutade snyggt med en benparad när det återstod tio sekunder och matchen sedan länge var avgjord och ett stort kramkalas kunde ta vid i Lisebergshallen.

Alingsås tappade ledning

Alingsås ledde ett tag i slutet av en väldigt svängig första halvlek med 14-12 men det var helt jämnt i paus 15-15.

– Vi borde haft ett par mål med oss i paus. Sedan i andra tycker jag att de hjälper sin målvakt mer än vad vi gör med vår, säger Alingsås Magnus Persson.

Alingsås hade en stor klack med sig till denna match av derbykaraktär. De fick återvända hem besvikna.