Norges Sander Sagosen riktar skarp kritik mot VM. Foto: TT/Bildbyrån.

Sander Sagosens kritik: ”VM en parodi och vilda västern”

Uppdaterad
Publicerad

Handbolls-VM har inte ens hunnit börja, men norske stjärnan Sander Sagosen riktar redan skarp kritik mot förhållandena i Egypten.

– Allt fram till nu har varit parodi och vilda västern, säger han.

Norge flög på samma chartrade plan som Sverige från Kastrup, men medan de blågula bor och spelar i Kairo håller norrmännen till i Giza.

Sander Sagosen är kritisk till upplägget i VM-bubblan på det femstjärniga hotellet där Norge bor. Bland annat pekar Kielspelaren på att det rör sig folk ut och in på hotellet och att lagen äter tillsammans.

– Vi får bara hålla tummarna allt vi har för att vi inte får in smitta i truppen, säger han.

Norges lagläkare Thomas Torgalsen instämmer i Sagosens kritik, då lagen har blivit lovade att få äta avskilt från egna bufféer, och berättar också att en station för att coronatesta alla lag är förlagd på samma våning där Norge bor.

– Det är ju inte bra och vi försöker att få den flyttad, säger Torgalsen.

Torgalsen har under onsdagen haft ett möte med hotellets ledning, de lokala arrangörerna och Internationella handbollsförbundet (IHF).

Norge är en av guldfavoriterna och testas rejält direkt i torsdagens premiär, där Frankrike väntar.

KLIPP: Experten: Låga förväntningar på Sverige i VM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.