Hugo Bengtsson, till vänster, jublar. Foto: Bildbyrån

Önnereds nya skalp – överlägset mot Skövde

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstad, Redbergslid och Skövde har alla en sak gemensamt.

De har nämligen alla förlorat på bortaplan mot Önnered.

Hemmalaget besegrade i dag Skövde med hela 31-21.

Önnered kom till hemmamatchen mot tabellfemman IFK Skövde med en förlust på bortaplan mot Helsingborg i ryggen.

Det var ett revanschsuget Göteborgsgäng i dag.

Skövde inledde dock bäst och var i ledning med 7-5 efter 20 minuter sedan hemmalaget inte fått stopp på Victor Ljungquist.

Sedan lossnade det för Önnered.

Kritiskt i Skövde

I paus stod det 12-8. I den andra halvleken blev det sedan proppen ur för tabelltian. Önnered gjorde 19 mål i den andra halvleken och vann med hela 31-21. Målbäst blev lagets kantspelare Anton Schlutze och Hugo Bengtsson på sex fullträffar vardera.

– Det känns sjukt bra. Det är nästintill en fullträff. Vi är ett gött gäng som sliter för varandra. Jag läser i media att alla tippar oss sist inför säsongen, det är klart det blir en extra morot, säger Önnereds David Sandberg, som hade sju assist i matchen, till C More.

Desto surare miner var det i bortalaget.

– Det kan upplevas lite lätt nonchalant hur vi agerar på planen i dag, det är inte okej. Vi kommer hit och är inte beredda på att göra jobbet, säger Kristian Svensson.

Segern innebär att Önnered går förbi Redbergslid i tabellen, upp på en niondeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.