Kristianstads Espen Christensen skadade sig tidigt i matchen mot Alingsås Foto: Bildbyrån

Otäck skada när Kristianstad föll

Uppdaterad
Publicerad

William Andersson Moberg var i händelsernas centrum mot Kristianstad.

Först var han inblandad i en otäck kollision med motståndarmålvakten – som tvingades bryta.

Sedan levererade mittnian åtta mål när Alingsås vann med 34-30.

Tidigt i första halvlek fick Alingsås mittnia William Andersson Moberg fri gata fram mot mål. Alingsås spelmotor kastade sig med full kraft fram samtidigt som Kristianstads norske målvakt Espen Christensen avancerade fram från sitt mål.

En olycklig kollision där Andersson Moberg landade på norrmannens knä. Det tvingade målvaktsveteranen att lämna planen utan att kunna stödja sig på vänsterknät.

Andersson Moberg målbäst i Alingsås

Efter den tidiga skadan var Alingsås det starkare laget hemma i Estrad och kunde genom ett starkt kontringsspel såra Kristianstad. Som mest ledde hemmalaget med sex bollar och målbäst var unge mittnian Andersson Moberg som stod för åtta mål.

I Kristianstad stod högersexan Anton Halén för den imponerande bedriften att göra tolv mål, de flesta på kontring, utan att missa ett enda skott. Haléns insats var dock förgäves och IFK Kristianstad föll till slut med 34-30 men leder trots allt fortsatt Handbollsligan på 16 poäng.

KLIPP: Kristianstads målvakt skadad efter kollision

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.