Andreas Palicka. Foto: Bildbyrån.

Palicka: ”Ber till alla gudar nu”

Uppdaterad
Publicerad

Målvakten Andreas Palicka vill inget hellre än att få spela ett OS.

Nu ser det ut att bli tredje gången gillt för veteranen.

– Jag hoppas och ber till alla gudar att jag får hålla mig skadefri och att man får uppleva det, säger 34-åringen.

Veteranen och numera kaptenen Andreas Palicka har varit med i sju mästerskap – men inget OS.

2012 petades han efter kvalet och 2016 var han inte riktigt aktuell.

”Ångestblandad förtjusning”

Helgens OS-kval var därför extremt viktigt för 34-åringen som ser sommarens OS som sista chansen. Efter den säkrade OS-biljetten var han lyrisk.

– Det är första gången i min karriär att jag har känt en ångestblandad förtjusning inför en helg. Jag ville detta mer än något annat, säger han.

Palicka avslutade VM i januari, då Sverige tog ett överraskande silver, med att spela skadad. Nu hoppas veteranen att han lyckas hålla sig hel fram till sommarens och kanske karriärens höjdpunkt.

”Saknar på CV:t”

– Jag hoppas och ber till alla gudar att jag får hålla mig skadefri och att man får uppleva det. Det är något jag saknar på mitt CV och något jag verkligen brinner för att få göra. Jag vet inte vilka ord man ska ha använda. Jag har dock 29 matcher kvar eller nåt till 27 juni så jag får lägga det åt sidan och börja tänka på det senare, säger han.

KLIPP: Sverige klart för OS i Tokyo:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.