Polen är piskat att vinna för att ha någon som helst chans att ta sig till huvudrundan Foto: TT Nyhetsbyrån

Polen jagar revansch mot Sverige

Publicerad

Polen har inlett handbolls-EM med två tunga förluster. Nu är laget ute efter återupprättelse i avslutningen mot Sverige.
– Jag tror inte att vi kunde vara mer motiverade än vi är, säger förbundskaptenen Patryk Rombel till TT.

Polen missade EM för två år sedan, men lyckades trots en pågående generationsväxling säkra en ny EM-biljett med en knapp seger i den sista kvalmatchen.

Resultaten hittills i gruppspelet i Göteborg är dock en besvikelse, konstaterar förbundskaptenen Patryk Rombel.

Premiärförlusten mot Slovenien (23–26) är en sak. Men förnedringen mot Schweiz (24–31) på söndagskvällen är mer svårsmält.

– Vi har en av de mest oerfarna trupperna, så vi visste från början att det skulle blir tufft. Men mot Schweiz var vi bara väldigt dåliga, säger han.

– Det såg inte ut alls som vi hade planerat.

Har liten chans att nå huvudrundan

De båda förlusterna till trots har Polen en liten chans kvar att gå vidare ur gruppen. Men då krävs en storseger – med över tio mål – mot Sverige samtidigt som Schweiz förlorar mot Slovenien.

Det är osannolikt, medger Patryk Rombel. I stället ser han matchen mot Sverige som en chans till revansch för de första EM-matcherna.

– Det är klart att så länge vi har chansen att gå vidare kommer vi att spela för det. Men det viktigaste för oss är att visa upp vår handboll, säger Rombel.

– Vi är inte nöjda, nu har vi en sista chans, mot Sverige, till återupprättelse. Att visa vår nivå. Även om det här skulle bli vår sista match i turneringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer