• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Jonathan Carlsbogård och Jim Gottfridsson. Foto: Bildbyrån

Pratade med Carlsbogård efter missen: ”Inget krissamtal”

Uppdaterad
Publicerad

Jonathan Carlsbogård stod för en ödesdiger passning i 28–32-förlusten mot Spanien.

Inför måstematchen mot Tjeckien har han stöttats av lagkamraterna.

– Jag ville poängtera hur viktig han är för oss och att han måste släppa det så fort som möjligt för vi behöver honom, säger Jim Gottfridsson.

Det var ingen rolig afton för Carlsbogård när Sverige förlorade gruppspelsmatchen mot Spanien. Han säger själv att han inte kom in i matchen och när Sverige jagade en kvittering i slutet av matchen missade han en passning helt – och kastade bollen över sidlinjen.

– Man tänker ju att man är dum i huvudet. Men det är bara att gå vidare, säger Carlsbogård.

Handbolls-EM

Under söndagen har Carlsbogård fått stöttning av både lagkamrater och andra personer.

– Alla är väldigt stöttande. Både här och även hemifrån. Vi har mycket fint folk runt omkring oss och det är en jättehärlig grupp på det sättet, säger Carlsbogård.

Jim Gottfridsson sa efter matchen i lördags att han skulle ta sig ett snack med Carlsbogård. Det har han också gjort.

– Det är inget krissamtal utan vi snackade om det positiva. Han är mycket medveten om att det var en dålig passning och jag vet hur många sådana passningar jag har slagit. Det var mest att jag ville poängtera hur viktig han är för oss och att han måste släppa det så fort som möjligt för vi behöver honom mot Tjeckien, säger Gottfridsson.

Har vänt blad

Sverige möter Tjeckien på måndag i vad som är en måstematch. Det är den sista gruppspelsmatchen inför huvudrundan och båda kliver in med varsin seger och varsin förlust. Inför matchen har man gått igenom förlusten mot Spanien – men nu har man vänt blad.

– Vi snackade om det i går kväll. Det gäller att tanka mycket sömn och ha möten – sen måste vi glömma det. Att ha negativitet och dålig energi i en måstematch hjälper oss inte framåt, säger Gottfridsson.

KLIPP: Sverige förlorade mot Spanien i handbolls-EM (15 januari)

Fakta: Handbolls-EM

Spelas 13–30 januari i Slovakien (Bratislava och Kosice) och Ungern (Budapest, Szeged, Debrecen). 24 nationer deltar.

Format: Sex fyrlagsgrupper (A–F), där de två bästa i varje grupp går vidare till mellanrundan och tar med resultaten från de inbördes mötena.

I mellanrundan möts de bästa lagen från grupp A–C respektive D–F i två sexlagsgrupper. De två bästa lagen i respektive grupp i mellanrundan går till semifinal.

Sverige spelar i grupp E i Bratislava.

Sveriges matcher: Bosnien (30–18), Spanien (28–32), Tjeckien 17/1.

Mellanrundan med lag från grupperna D–F spelas också i Bratislava. Bland de troliga motståndarna där finns Tyskland, Norge och det ryska laget.

Semifinaler och final spelas i Budapest.

Spanien vann EM-finalen i Stockholm 2020 med 22–20 mot Kroatien. (TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet