Foto: Bildbyrån

Rasmus Overby avslöjar orden från uppmärksammade bråket under SM-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev hetsigt värre under en av SM-finalerna mellan Sävehof och Skuru.

Skurus Elin Hansson hävdade att Sävehof-tränaren Rasmus Overby kommenterat hennes utseende.

Nu avslöjar Overby vad han sade.

– Jag sa ”babyface”, berättar han för Göteborgs-Posten.

Det var under den tredje SM-finalen, som Sävehof vann, som bråket inträffade för en knapp månad sedan.

– När en man tar upp något om ens utseende så är det inte okej, sade Skurus Elin Hansson då, utan att vilja avslöja exakt vad Overby sagt.

”Används ofta hemma hos oss”

Det har inte heller Overby velat avslöja tidigare. Men i en lång intervju med GP berättar han vad det handlade om.

– Jag sa ”babyface”. Det är ett ord som används ofta hemma hos oss när vår femårige son Theodor gnäller mycket. Då säger vi ofta ”sluta upp med det där, babyface”. Det handlade om att jag tyckte att hon hade gnällt mycket, så det var därför jag sa det till henne. Inte för att jag skulle vara diskriminerande mot hennes utseende, säger han, och utvecklar vidare:

– Det handlade om hennes agerande. Jag är ledsen över att jag sagt det och jag är ledsen över att hon har tolkat det på det sättet, det var inte meningen och det var inte en del av någon plan för att hon skulle hamna ur balans.

”Ber om ursäkt”

Han är tydlig med att det inte alls var menat på det sättet som Hansson tog det.

– Jag tror att hon tolkade det som att jag försökte gå på hennes utseende. Hur hon tolkade det är jag ledsen över. Det är därför jag går ut och ber om ursäkt till henne. Men jag tycker inte att ”babyface” är så farligt, jag har varit med om mycket värre under min karriär. Men jag skulle ljuga om jag säger att jag inte också blev påverkad av att hon blev ledsen, säger han, och fortsätter:

– Det var inte min avsikt, min mening. Det är det som jag är mest ledsen över. Att jag inte tänkte över konsekvenserna och ordets betydelse i det ögonblicket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.