Regerande mästarna tog 76:e raka hemmasegern

Uppdaterad
Publicerad

Precis som mötet före jul kunde Lugi inte göra något åt de regerande svenska mästarna Kristianstad. Nu slutade matchen 37-29, och Kristianstad fortsätter tåga på i toppen av tabellen.

Serieledande Kristianstad tog emot Lugi, åtta i tabellen, på hemmaplan.

Hemmalaget kopplade greppet om matchen direkt. Efter första halvlek stod det 20-12 till Kristianstad.

I andra halvlek jobbade sig Lugi in mer och mer i matchen och plötsligt var hemmalagets ledning fem mål bort istället för åtta.

Då tog Kristianstad nya tag och drygade återigen ut ledningen. Matchen slutade till slut 37-29.

Philip Henningsson, Kristianstad- och landslagsspelare, fick hoppa av planen i andra halvlek efter en skada.

Senare rapporterade Kristianstadsbladet att han missar handbolls-VM i Danmark och Tyskland eftersom han fick en spricka i högerfoten.

Leder ligan

Med sin 76:e raka hemmaseger fortsätter Kristianstad ånga på i toppen av tabellen.

– Vi har lite problem med försvarsspelet i andra halvlek. Det gör att vi bjuder in dem lite i matchen, säger Kristianstads tränare Ola Lindgren till C More.

– De kom närmare med fem mål, det är klart det var lite obehagligt. I det stora hela tycker jag att vi gör en väldigt bra anfallsmatch, förutom att vi tappar i tempo de sista femton.

Lugis lagkapten Anders Hallberg var trots förlusten relativt nöjd med andra halvlek – men definitivt inte med den första.

– Det blev lite frustrerat när vi inte fick tag på bollarna. Vi släppte in för många mål i första halvlek, det är inte helt okej, säger han till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.