RIK:s lagkapten Tobias Johansson gjorde tio mål. Foto: Bildbyrån

Redbergslid tog säsongens första hemmaseger.

Och Skövde inkasserade samtidigt sin första bortaförlust.

RIK:s Oskar Joelsson avgjorde definitivt när han satte 27-25 i slutsekunderna.

Det var svängigt målmässigt och några dramatiska slutminuter när Redbergslid lämnade jumboplatsen i handbollsligan.

RIK hade 12-8 i paus hemma mot Skövde. Men Skövde hade hittat något under pausvilan, och gjorde 7-1 på hemmalaget under andra halvleks första minuter. Helt plötsligt var det bortaledning med 15-13.

– Vi gjorde några dåliga beslut där. Men det är lite så när man går in i paus och har spelat bra, då vill man att det ska fortsätta rulla på. Och då blir det lätt två-tre dåliga beslut till, och så var de snabbt förbi, säger RIK:s Tobias Johansson om starten i andra halvlek.

Men Redbergslid vände tillbaka. Mycket tack vare just Tobias Johansson, som gjorde totalt tio mål och också hade fem assist i matchen.

Men det blev dramatiska slutminuter.

”Blev lite nervöst”

RIK hade 25-23 med tre minuter kvar. Skövde gav dock inte upp. Mål av Kristian Jakobsen Stranden och Jesper Jensen höll västgötarna kvar i matchen ända in i slutsekunderna.

RIK kunde avgöra definitivt när Oskar Joelsson gjorde 27-25 på frikast med bara en sekund kvar av matchen.

– Jag tycker att vi gjorde en bra match. Adam (Krantz) var extremt bra i målet. Det blev lite nervöst när de kröp ikapp på slutet, men jag tycker att vi gjorde det bra, säger Tobias Johansson till C More.

I och med segern lyfte Redbergslid fyra placeringar i tabellen och har nu också häng på topp åtta, som innebär slutspel, efter sju spelade matcher.