Jonas Larholm stor segerorganisatör för Sävehof Foto: Bildbyrån

Gastkramande drama när Sävehof ordnade en femte match

I en fartfylld finaldrabbning kunde Sävehof besegra Alingsås med 32-29. Men det krävdes en förlängning för att skilja lagen åt. Därmed ordnade Sävehof en femte avgörande match i SM-finalserien. Stor matchvinnare blev Jonas Larholm med sju mål.

– Det var jätteskönt att kunna vinna. Jag tycker vi har bra kontroll i större delar av matchen, säger Sävehofs Viktor Ottosson till SVT Sport.

Alingsås gick in på fiendens land med matchboll, 2-1 i matcher.

Men Partilles stolthet vann matchen med 32-29.

Hemmalaget var det klart bättre laget i första halvan av matchen. Snabba omställningar och säker målproduktion var nyckeln till framgång mot ett Alingsås som inte riktigt kom upp i samma höga klass som tidigare i finalserien. Jonas Larholm blev den spets som fick leda skyttet, fyra mål i första halvlek.

Alingsås främsta problem var markeringen i försvarssituationer. Sävehof-spelarna lyckades springa ifrån alltför ofta.

Till förlängning

Ledning 15-12 för Sävehof när andra akten inleddes. Och det blev en tillställning som friade till var och en i publiken. Åskådarna gjorde sig hörda när Alingsås höjde sig och hann i kapp i målprotokollet, 16-16. Vänsternian Felix Claar såg ut att stortrivas med tre raka mål i början av halvleken.

Kanske såg Alingsås ett SM-guld runt hörnet. För laget tappade skärpan och intensiteten medan Sävehöf lade i en ännu högra växel. Hemmalaget spelade ett offensivt försvarsspel, ställde om till anfall och straffade Alingsås gång på gång.

Med fem minuter kvar att spela tog Alingsås timeout för att göra en sista kraftansamling. Och dramat nådde nya höjder.

Jonas Larholm charmade hemmasupportrarna med en japanare, nio sekunder senare replikerade Johan Nilsson för Alingsås. Med blotta minuten kvar, ställningen 26-25 till Sävehof, ropades det på timeout från bortabänken. Med 30 sekunder kvar kvitterade Felix Claar och för en kort stund blev det tyst i arenan. Därmed dukades det upp för en förlängning.

Bogojevic klev fram

Sävehof tog initiativet i förlängningens första fem minuter. Matchbilden påminde om stora delar av matchen där Alingsås fick jaga och jaga. William Bogojevic tog ansvar och klev fram för sitt Sävehof med två mål i förlängningen.

Sävehof gick segrande ur förlängningsdramat.

– Det är för jävligt att förlora såna här matcher. Det är krig därute liksom, säger en besviken Andreas Berg till SVT Sport.

Sävehof-spelarna med sjumålsskytten Larholm i spetsen kunde andas ut. Därmed lyckades Partillelaget hålla hoppet om klubbens sjätte SM-titel vid liv.