Foto: Bildbyrån/CMore

Jamina Roberts skadad i Sävehofs utklassning

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof utklassade H65 Höör på hemmaplan då man vann med hela 38-25, men segern lämnade nog ändå en lite bitter eftersmak. I andra halvlek tvingades nämligen stjärnan Jamina Roberts bryta med en stukad fot.

– Jag trampade snett. Jag stukade foten, säger hon till SVT Sport.

Sävehof dominerade direkt från start och i halvtid ledde man med hela 18-11. Mathilda Lundström var en av de som imponerade särskilt i hemmalaget.

Det blev därmed aldrig något snack om vilket lag som skulle vinna, men publiken i Partille Arena blev nog lite skärrad då Jamina Roberts steg fel i ett anfall och bandagerades runt foten. Hon spelade inte mer, men följde matchen från bänken.

– Jag trampade snett. Jag stukade foten. Jag gjorde det redan på uppvärmningen faktiskt. Mina fötter är lite lösa. Det ska nog inte vara någon fara, säger Roberts.

Till slut vann Sävehof med 38-25 och har nu vunnit två av tre matcher den här säsongen. Fjolårsfinalisten Höör står på en ynka poäng.

– Det var en ganska behaglig vinst idag. Så det var skönt, säger Roberts.

– Just nu är det bara jättetungt. Vi gör inte alls någon bra match idag, säger Höörs Emma Rask.

Matchens bästa målskyttar var Mathilda Lundström och Laura Jensen med åtta fullträffar vardera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.