Sävehofs Jonathan Edvardsson jublar vid kvartsfinalen mot Guif. Foto: Bildbyrån/Rörliga bilder: Sportkanalen

Sävehof krossade Guif i kvarten

Drömstart för Sävehof.

Som krossade Guif i den första slutspelsmatchen.

– Vi har en del att snacka igenom, säger Guifs Marcus Ekman.

Grundseriesegraren Sävehof öppnade kvartsfinalserien mot Eskilstunalaget Guif med en 32–21-seger. Där hela sex spelare i hemmalaget gjorde fyra mål eller fler, allra flest i Partillelaget stod Jonathan Edvardsson för – sex nätkänningar.

Kvarten var jämn i drygt en kvart, sedan ryckte Sävehof. Bortalagets målvakt Daniel Freyr Andrésson hade en tyngre kväll med en räddningsprocent på 23 – medan Bertram Obling övertygande räddade mer än hälften av Guifs skott, 53 procent.

Sävehof ledde med 16–11 efter första halvlek, sedan växte övertaget och som mest skiljde det tretton mål. Men det stannade vid elva, och 32–21 till Sävehof.

– Det är ändå hyfsat jämnt där i första halvlek, det är väl fem bollar. Men det rinner iväg ganska snabbt till tio-elva. Vi har en del att snacka igenom och ska kolla på lite videos, säger Guifs Marcus Ekman till C More.

Kvartsfinal två avgörs på torsdag den 25 mars.