Foto: bildbyrån

Sävehof övertygade i CL-comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Regerande svenska mästaren, Sävehof fick en kanonstart på comebacken i Champions League.

I öppningsmatchen borta mot finska Cocks vann Partillelaget efter ett ryck i slutet på den första halvleken.

Sävehof har inte spelat Champions League på herrsidan sedan 2012 och väl tillbaka var det knappast någon ringrost. Det blev nämligen en överkörning när de ikväll ställdes de mot finska mästarlaget Cocks, som vunnit den inhemska ligan sju år i rad.

Bogojevic bakom segern

Bortsett från 0-1 så var Sävehof i ledning matchen igenom. Cocks höll jämna steg upp till 8-9, sedan växlade Sävehof upp och ryckte ifrån till en femmålsledning innan paus. Mycket handlade om William Bogojevic som stod för sju av målen i matchen som Sävehof tillslut vann med 30-25.

Nästa veckan möter Sävehof Eurofarm Rabotnik från Nordmakedonien.

Sävehof har visat att turbulensen i klubben den senaste veckan, där spelanda tränaren, Jonas Larholm fick lämna sin post, inte hade satt några djupa sportsliga spår. Åtminstone inte i inledningen av säsongen, där Sävehof vunnit två av tre matcher med både liga och Champions League inkluderat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.