Sävehof skrällde mot Jim Gottfridssons Flensburg men åkte ändå ur European League. Foto: handball-kanalen.tv

Sävehof skrällde – men utslaget ur European League mot Gottfridssons Flensburg

Det blev en skrällartad seger i bortamötet med Flensburg för Sävehof med 29-28.

Men, det räckte inte utan Partillelaget är utslaget i European League.

Efter 41-30 i det första mötet i Sverige mellan lagen var det en närmast omöjlig uppgift som väntade Sävehof. Men laget gav det ändå ett rejält försök.

Efter 52 minuters spel gjorde Oli Mittun 19-15 till gästerna. Matchen svängde fram och tillbaka, men Sävehof lyckades hålla undan och besegra Jim Gottfridssons Flensburg i Tyskland med 29-28.

Alexander Westby gjorde fem mål i matchen och Sävehof fick storartat målvaktsspel från såväl Simon Möller som Oscar Sävinger.

– Det är en fantastisk halvlek från oss. Vi är ett gäng kompisar från Partille som alla har växt upp med varandra och att gå ut i en sån här stor arena är nog det största vi har varit med om, säger Sävinger till SVT Sport.

Men sammanlagt är det tyska laget ändå alltså vidare i European League och avancerar till semifinal. Sävehofs Europaäventyr är slut för den här gången.